02.05.2015

Д.Фірташ працював агентом В.Путіна, скуповуючи українські активи на російські гроші

Дмитро Фірташ скуповував за російські гроші українські активи, таким чином працюючи агентом Володимира Путіна. Про це в ефірі" 5 каналу" сказав народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"Що стосується прямих зв’язків Д.Фірташа і В.Путіна, то вони присутні у фінансуванні для Д.Фірташа купівлі певних активів в Україні. Д.Фірташ за останні роки придбав велику кількість хімічних заводів в Україні. Як з’ясувалося, на нього були відкриті кредитні лінії, "Газпромбанком", яким володіє А.Ротенберг", - розповів нардеп.

С.Лещенко зазначив, що Аркадій Ротенберг є тренером В.Путіна із дзюдо і його найближчим соратником.

"Ці кредити не могли бути надані без волі В.Путіна. В певній мірі Д.Фірташ працював, як агент В.Путіна, скуповуючи активи на російські гроші", - зауважив він.


30 квітня віденський суд відхилив запит США про екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа, де його підозрювали у хабарництві. Втім, рішення не набуло чинності через апеляцію, яку подала прокуратура Австрії. Сам Д.Фірташ по закінченню судового процесу заявив, що планує повернутися в Україну. У той же час він не зміг уточнити конкретні терміни повернення, пославшись на процедурні питання. Бізнесмен вважає, що справа проти нього сфабрикована і має політичний характер.